terkurung...

Aku tak tahu berapa kali harus aku terhantuk untuk aku mengadah. mungkin sungguh selesa duniaku ini sehingga aku sukar tuk tersedar dari lena yg diulit bersama mimpi sang pelangi. adakah aku masih belum bersedia tuk menerima realiti yang masih samar-samar di litupi kabus dingin, sungguh aku tidak mahu melaluinya lagi.

 Apakah lagi yang Kau mahu tunjukkan pada aku disini jika masih tidak dapat berganjak. apa yang masih aku ada disini untuk aku pegang jika aku tetap dikurung di dunia khayalan separa neraka ini. tiada lagi sahabat tawa tuk aku disini, tiada lagi cinta untuk aku semai disini, tiada lagi kasih yang boleh aku pinta disini... lepaskanlah aku ke alam seterusnya.

akhrnya tuk seketika, kerna bunga cinta sudah tidak berkembang dan dahannya mulai layu. mungkin aku tidak akan kembali tuk bermain dengan perasaan tuk seketika ini. aku sedar semua ini hanya bagai di angin lalu, ia takkan kekal selamanya bersamaku sehingga di suatu saat, mungkin hati ini akan berdegup semula tuk ia menerima seseorang bertahta dihati.